Key Sessions

Dr. Noel Tagoe

Opportunity and risk: the roadmap to modern finance

Association of International Certified Professional Accountants

JT Kostman

The future of accounting: observations of a myopic futurist

Data Scientist, Mathematician, and Psychologist

Stuart Pemble

Augmented Intelligence, time to think before we act

Finastra

Christopher Argent

Defining the CFO's innovation journey, how soon is tomorrow?

Vodafone

Nov 19
Show Filter
08:00 - 09:00 60 mins
Registration and morning coffee
09:00 - 09:05 5 mins
Chairman’s opening remarks
  • Peter Simons - Associate Director of Research — Management Accounting, Association of International Certified Professional Accountants
09:05 - 09:45 40 mins
Info
Opportunity and risk: the roadmap to modern finance
  • Dr. Noel Tagoe - EVP Management Accounting, Research and Curricula, Association of International Certified Professional Accountants
  • The world is changing: how technology is revolutionising the way business and finance operate
  • The necessary evolution of the CFO and finance to keep pace in a digital world
    • embedding the tools and techniques to ensure you keep up, react quickly, remain agile and ride the wave
  • Rethinking the relationship between humans and machines
    • machine vs. human vs. hybrid
    • how to bring the best out of each other
  • How to position yourself in the best way to embrace opportunity
09:45 - 10:25 40 mins
Info
The future of accounting: observations of a myopic futurist
  • JT Kostman, Data Scientist, Mathematician, and Psychologist
  • What technologies will most impact accounting, auditing, and tax advisory services over the next 3-5-10 years?
  • How much job displacement and disruption can we expect to see – and who will be most affected?
  • What do I need to know – now – to ensure my career and company can survive, and thrive, the tech (r)evolution?
10:25 - 11:05 40 mins
Info
Augmented Intelligence, time to think before we act
  • Stuart Pemble - VP Finance, Finastra
  • Automation, robotics, real-time data, predictive modeling and machine learning – where is it all naturally leading us to?
  • In a world of great uncertainty through generational shifts in social, political and economical landscape – what can we do to steer a safe course?
  • As CFO’s what lens do we need to bring? How do we need to act and how do we need our organizations to behave?
  • In this session, Stuart will walk us through a pragmatic discussion of the key topics at hand to set our minds thinking of today’s world of “Augmented Intelligence”.
11:05 - 11:35 30 mins
Networking refreshment break in the exhibition hall
11:35 - 12:05 30 mins
Info
DNA of the future CFO
  • Moderator Mike Faull - Partner, Interim Management - Global Financial Officers Practice, Savannah Group
  • Ed Harding - CXO and Founder, e2o.com
  • Today’s CFO vs. tomorrow’s CFO
  • Why CFOs need to think more strategically
  • Identifying the resources, tools and training required to drive change
  • Harnessing the finance function to drive business performance
12:05 - 12:35 30 mins
Info
Defining the CFO's innovation journey, how soon is tomorrow?
  • Christopher Argent - BI and Analytics Programme Lead, Vodafone
  • How digital disruption is shifting the core finance competency and skills sets in a new direction
  • How digital operations will unlock business value creation and a new role for finance
  • How to overcome existing barriers to success in these new areas considering:
    • capacity
    • competence
    • credibility
    • creativity
    • communication
    • change management
12:35 - 13:05 30 mins
Info
Insights on transforming business planning
  • Tony Levy - Global Head Finance Solutions, Anaplan

Successful planning fuels growth, optimises resources, anticipates market trends, and enhances bottom-line profits. Change is the new constant, requiring organisations to plan faster, more frequently, more intelligently and more collaboratively than ever before.

We surveyed over 1,000 planning professionals across 45 countries and 18 industries to uncover insight in to how organisations accelerate business value through Connected Planning.

In this presentation. Michael Judd CPA AIA will share the findings and interrogate the implication for Finance professionals.

13:05 - 14:05 60 mins
Lunch
14:05 - 14:35 30 mins
Info
Adopting Cloud ERP to drive step-change in performance and capability
  • Will James - Director of UK Global Business Services (GBS), Ultra Electronics
  • How Cloud is modernising the finance operating model
  • Pinpointing value-add and how finance can embrace and drive the transformation
    • scalability
    • removing legacy
    • increased security
    • agility
  • Mobilizing all lines of business:
    • engaging key stakeholders to deliver the programme
  • Action steps on Cloud transformation:
    • design, launch and execution
  • Hard work still needed around data, stakeholder management, embedding and exploiting the investment!
14:35 - 15:05 30 mins
Info
Re-engineering finance to embrace AI
  • David Semach - Partner, Artificial Intelligence Community Lead, Infosys
  • Capitalising on the significant impact AI can have on your business
  • Creating the vision for AI within finance
  • Leveraging AI to enable greater efficiencies, differentiate offerings and add value
  • The methodology for successful implementation
  • Showtime! Live examples of AI in practice
  • How to start your AI journey
15:05 - 15:45 40 mins
Info
Rolling out next generation cognitive to accelerate process and efficiencies
  • Moderator Armand Angeli - Chairman Shared Services, RPA & Outsourcing Committee Board Member & President, DFCG International
  • Philip Green - CFO & NED, former CFO, Deliveroo
  • David Wray - Global Accounting & Reporting Senior Director, Huawei
  • David Semach - Partner, Artificial Intelligence Community Lead, Infosys

Hear three case examples of the application of the latest cognitive tools in business and gain a better understanding of how finance can benefit from cognitive implementation. The Short, sharp case studies will be followed by an informative Q&A session where delegates are invited to ask questions and share experiences.

  • RPA / AI
  • Machine Learning
  • Natural Language Processing
15:45 - 16:15 30 mins
Info
Vendor showcase

Don’t miss this highly interactive session where our event partners take the stage to share latest insight and ideas on a new technology that may help you accelerate the future of finance within your organisation!

16:15 - 16:30 15 mins
Networking refreshment break in the exhibition hall
16:30 - 17:00 30 mins
Info
Presenting the business case for technology investment
  • Professor Joe Peppard - Center for Information Systems Research, MIT Sloan School of Management
  • Who has to do what, where, when
  • The role of finance in using IT solutions to achieve financial outcomes
  • Seeing the business case and ensuring benefits are achieved
17:00 - 17:40 40 mins
Info
CFOs/Finance must spend more time looking at business transformation. Discuss.
  • Moderator Doug Bonthrone - Former Director, Global Services Strategy & CFO, The Coca-Cola Company
  • Nigel Beck - Managing Director, Optimum Value Solutions
  • Professor Joe Peppard - Center for Information Systems Research, MIT Sloan School of Management
  • Philip Green - CFO & NED, former CFO, Deliveroo
  • Transforming the CFO from gatekeeper to business guide over the short and longer terms

o how to become and stay relevant as a business partner
o how to balance the right business choices for the short and longer term
o how to create a change-supportive environment in the business
o are there significantly different answers to the above questions for public, private and not-for-profit companies

  • Should one leapfrog from evolution to revolution

    o strategic implications
    o operational implications
    o risk management implications
    o Finance function implications

  • Latest thinking on how to future-proof the Finance function to enhance execution of both its functional and business responsibilities to move the finance function into the 21st century
17:40 - 17:45 5 mins
Chairman’s close of day one
  • Peter Simons - Associate Director of Research — Management Accounting, Association of International Certified Professional Accountants
17:45 - 18:45 60 mins
AICPA & CIMA drinks reception